Turizm ve tarımın tetikleyici güç olduğu Muğla’da, kırsal kalkınmayı güçlendirmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Atölye Muğla Bir projesi hayata geçiriliyor.
Birlikte kalkınmak için birlikte üretim yaklaşımını benimseyen Atölye Muğla Bir’de, tarımsal çeşitliliği ve katma değeri destekleyen program ve projeler, üretenler ve tüketenler ile birlikte geliştiriliyor.
Muğla’nın on üç ilçesinin farklılığını çeşitlilik içinde korumak, her ilçenin farklılıkları ve benzerliklerini, bir hedef doğrultusunda ortaklaştırmak için kurulan Atölyede, hemşehrilerin sorunlarını tespit ediyor, çözüm yollarını buluyor, uygulamalar Muğla Büyükşehir Belediyesi önderliğinde, on üç İlçe Belediyesi ile birlikte hayata geçiriliyor.
Neden Kuruldu?
Atölye Muğla Bir olarak, BİR olmanın gücüne inanıyoruz, Birlikte Kalkınmak İçin Birlikte Üretiyoruz.
Nasıl Çalışır?
13 ilçe için geliştirdiğimiz 13 proje ile kırsalda yenilik ve yaratıcılığı destekliyoruz.
Neler Yapar?
Üreten ve tüketenleri, kişiler ve kurumları bir araya getiriyor, Araştırma, Katılım ve Tasarım süreçlerini kurguluyor, kalkınma projelerini hayata geçiriyoruz.
Ortak amaç etrafında buluşan yaratıcı kişileri, Muğla için üreten hemşehrileri bir araya getirmek amacıyla, Hemşehri Birliği platformu kuruldu. Hemşehri Birliği, Muğla için üreten girişimci ve gönüllüleri Atölye Muğla Bir ile buluşturan sosyal etkileşim platformudur. www.muglabir.com adresinden Hemşehri Birliği’ne katılın, yetenekli hemşehriler ağının parçası olun. Fikir Birlikleri kurun, ortak amaç etrafında kümelenen hemşehrilerinizle buluşun. Proje ve etkinlik önerilerinizi paylaşın. Tasarım çağrılarını takip edin, Muğla’daki kırsal kalkınma hareketinin parçası olun.
Sarıkız
İmece kültürü canlandırarak, sütü pazara en hızlı ve sağlıklı sunarak, köylünün gelirini nasıl artırabiliriz?
Kır Çiçeği
Köylüye alım garantisi verilerek süs bitkiciliği geliştirilerek, bölge köylerini nasıl kalkındırabiliriz?
Çam Balı
Geleneksel arıcılık deneyimini ve ürün çeşitliliğini, ekonomik kalkınmayı sağlayacak biçimde nasıl yeniden ele alabiliriz?
Yeşil Yolculuk
Mavi yolculuk ile yeşil yolculuğu entegre ederek, yeni rotaları nasıl kurgularız?
Bahçe Kent
Muğla’da kent ve kır birlikteliğini sağlayan bahçe kentler akımını nasıl başlatabiliriz?
Sepet
Yerel deneyimi yaşatarak, yerel üretimi nasıl kalkındırabiliriz?
Sarnıç
Susuz yaz yaşanmaması için yağmur suyunu nasıl değerlendiririz?
Sefertası
Kıyı ve kırlarda kültürel ve doğal turlara katılan turistlere yöre mutfağını nasıl tanıtırız?
Mitoloji
Geçmişin kökeni olan mitoloji ile günümüz arasında bir köprü oluşturup, coğrafya ile bütünleşmiş düşünsel yolculuklar kurgulayabilir miyiz?
Hemşehri
Anadolu ve Ege coğrafyasının buluştuğu bu özellikli coğrafyadaki kimlikler ve kişiliklerle yeni bir hemşehrilik bilinci geliştirebilir miyiz?
Güzergah
Turistlerin keyif ve keşif duygusu içinde Muğla’nın değerlerini fark etmeleri için, evrensel bir iletişim dili geliştirebilir miyiz?
Tasarla TAK
Geçmişin izleri, geleceğin çizgilerini buluşturan yaratıcı ürünleri nasıl tasarlayabiliriz?
Katman
Ortak coğrafya ve katmanlaşmış kültürleri bütünleştirici süreçlerini nasıl bütünleştirebiliriz?